Hatha jóga

A Jóga több ezer éves indiai eredetű bölcseleti és életviteli rendszer, melynek hátterében a hinduista filozófia áll. A jóga nem vallás!
A szó JUDZS gyökből származik, jelentése: összekötni, igába vonni, a figyelmünket valamire összpontosítani. Ha uralkodunk szellemünkön – és ezáltal érzékeinken – egyesülünk lelkülnkkel és bensőséges kapcsolat alakul ki önmagunkkal. E bensőséges kapcsolat fokozza életerőnket, és fegyelmezetté teszi szellemünket. Ez a léleknek egy olyan egyensúlyi állapota, ami lehetővé teszi a világ pártatlan szemléletét.

Hatha jóga:
Szó szerint erőfeszítés. Az erő jógája. Mi terapeuták, a hatha jóga testhelyzeteit (ászanáit) használjuk a test gyógyítására. Légzéssel egybekötött mozdulatokkal felvett testhelyzetek. Az ászanák megteremtik a szellem, a test és a lélek egyensúlyán kivül az egyén erejét is. A testhelyzetekkel együtt tőrténő jógalégzés által javul a keringés, beindítja a test méregtelenítését, ami által az energia (prána) áramlás is nő a testben, így energetizál. Állóképességünk, mozgékonyságunk és testtartásunk javul, fiatalon tart. Az izmok hosszában kinyúlnak, lazulnak. Az izületek mozgása javul. A gyakorlatok során a zsírsejtek elégnek, csökken a cellulitisz. Szabályozza a hízást-fogyást írányító anyagcserét.

Scroll to Top