Czike

Vállalkozásom előtt 20 évig egészségügyben dolgoztam, betegágy mellett, majd haematológiai asszisztensként laborban és vérvételi műtőben. Már a kórházban dolgozva elgondolkodtatott, hogy ha mindenki ugyanazzal a biológiai felépítéssel (anatómia, élettan) bír, miért zajlik le ugyanaz a betegség egyénenként máshogyan?! Feltettem a kérdést orvos kollégáimnak is, természetességgel közölték, hogy minden ember más. Na jó, de mi az a ‘más’ bennünk? Hol van? Mi működteti? Tudjuk befolyásolni?

1994-ben találkoztam a jógával, amikor is napi rendszerességgel kezdtem művelni. A jóga nem csak a testemre hatott, hanem személyiségemre is: nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lettem. Már megtapasztaltam magamban a ‘más’-t, de még mindig kerestem a magyarázatát. Először autodidakta módon végeztem a gyakorlatokat, később számos oktatónál megfordultam, ahol a jóga szellemisége is utolért. Ugyan még mindig nem értettem a test-szellem-lélek egymáshoz viszonyulását, de élveztem magamon jótékony hatását. Ezért tudatosabban kezdtem foglalkozni a keleti gyógyászati módszerekkel.

Meghatározó volt életemben a reikivel való találkozás. 1997-ben Hamikus Zsuzsanna reiki mester avatott be. Ennek hatására alapítottam a mai napig is működő Czike Stúdiót. Levizsgáztam talpmasszázsból, svédmasszázsból és eleinte szépségszalon keretén belül kezdtem alkalmazni új ismereteimet. 2000-ben megkaptam a reiki II-es fokozatot, Király Istvántól. Személyében ismertem meg első mesteremet, akinek nagyon sokat köszönhetek. Tanításai által kezdett kikristályosodni bennem, mi is az a ‘más’.

2003-ban szakítva a felesleges tennivalókkal a jelenlegi helyemre költöztem, ahol már minden időmet a jógának és a masszázsnak, illetve az önfejlesztésnek szentelhetek. 2004 nyarán vizsgát tettem természetgyógyászati alapismeretekből, majd ugyanebben az évben ősszel alternatív mozgás- és masszázsterápiából, ahol a What Po stílusú Thai masszázst is elsajátítottam. 2011 nyarán Németh Balázs tanítása által ismertem meg az északi stílusú Chiang May Thai masszázst, majd 2012-ben a gyógypárnácskás masszázst is megtanultam tőle. Balázs továbbképző tanfolyamain rendszeresen részt veszek, a Thai masszázs fortélyait igyekszem minél jobban elmélyíteni.

A Tai Chi művészetét Sárai Gábortól ‘lestem el’, aki az egészségügyi továbbképző intézetben volt tanárom. Betanított egy gyakorlatsort, melynek rendszeres végzése az egészség megőrzését segíti elő, illetve a már meglévő bajokon segít. E gyakorlatsor végzése kiegészíti a jóga erejét és hatását úgy rajtam, mint klienseimen.

Most már céltudatosan haladva a spirituális úton 2007-ben vizsgáztam a Metafizikai Akadémián metafizikai pszichoterápiából, majd 2008-ban speciális tanácsadásból és 2009-ben böjttábor vezetésből. A Metafizikai Akadémián ismerkedtem meg Śri Sathya Sai Baba tanításaival, amely által teljesen értelmet nyert: mi is az a ‘más’? Sai Baba személyében megkaptam életem második nagy mesterét. Kétszer jártam Indiában az ő Ashramjában (Ashram: az a hely, ahol a mester fogadja tanítványait), így személyesen is részt vehettem tanításain. Először 2007-ben jártam nála, amikor is spirituális fejlődésem terén nagy utat tettem meg. 2009-ben visszatértem ismét, amikor is a szellemi tanítás mellett lehetőségem nyílt az autentikus, indiai hatha jóga és pranayama gyakorlására is. 2013 tavaszán kezdtem el Rosemary Wallace cranio sacrális terápia tanfolyamát, amit 2014 augusztusában fejeztem be. A cranio ismerete belépő volt számomra a tudomány összekötésére a spiritualitással. Most már ideje volt egy kicsit a fizikai síkra visszajutni, így 2012-ben a lávaköves masszázst sajátítottam el a Nemzetköti Masszázs Akadémián. 2013 tavaszán beiratkoztam a Humandok Oktató Központ quantumpszichológia szakára, itt 2015-ben vizsgáztam. Döbbentem tapasztalom a tanulmányaim által, hogy a kvantumfizika alátámasztja a keleti tanításokat, az indiai védák filozófiáját. Számomra összeért a tudomány a spiritualitással.

Elérhetőség
Scroll to Top