Essty

Sziasztok!

Halász Eszter vagyok, becenevemen Essty. 3 éves koromban kezdtem sportolni. Kezdetben ritmikus gimnasztikára, és szertornára jártam, majd sportakrobatikával kezdtem foglalkozni. Ezzel 5 év alatt megyei versenyeken két arany és egy ezüstérmet, illetve országos versenyen egy bronzérmet sikerült szereznem. Ám az igazi szerelmemet 13 éves koromban találtam meg. Ez a tánc. Az akkoriban országszerte legelterjedtebb, modern tánccal foglalkozó tánciskola növendéke, majd 2 év után elit csapatának tagja lettem. Számtalan fellépésen, bemutatón, TV-s felvételen vettem részt táncosként, és együttes mögött háttértáncosként egyaránt.

4 táncosként eltöltött év után – immár 17 évesen – kaptam meg első saját tánccsoportjaimat. Ekkor fogalmazódott meg bennem a felismerés: ” Igen, ez az! Ez az én utam! Oktató szeretnék lenni, és minden tudásomat szeretném átadni! 🙂 “

2005-ben elvégeztem a Wellness Akadémia sportoktatói képzését, és megnyitottam saját tánciskolámat az Aurora Tánciskolát. Ebben az időben ismerkedtem meg anyukám (Czike) révén a jógával. Kezdetben persze még “csak” a táncedzések melletti kellemes nyújtó, és pihentető tornát jelentette nekem a jóga. De az idő múlásával megismerkedtem a jóga életmóddal, a jóga filozófiájával, és szellemiségével is, amit azóta is szívok magamba, és próbálom minél inkább magamévá tenni.

Közben 2010-ben a Testnevelési Egyetemen lediplomáztam Rekreáció szervezésből, majd ugyanitt 2012-ben Okleveles Rekreáció Irányító lettem Egészségfejlesztés-rehabilitáció szakirányon.

2013 augusztusától 2014 márciusáig – egy időre hátrahagyva az oktatás – a Parádfürdői Állami Kórházban dolgoztam egészségfejlesztési asszisztensként, sok új tapasztalatot gyűjtve.

Tudásomat persze azóta is próbálom továbbképzésekkel, tanfolyamokkal bővíteni:
– 2014 Fitness Company – Gyermek Fitness oktató
– 2014 Vasi Duoker Kft. – Kinesio tape terapeuta
– 2014 Mandala Jógastúdiók – Gyermekjóga oktató
– 2014 Mandala Jógastúdiók – Gerincjóga oktató
– 2015 Mandala Jógastúdiók – Nőijóga oktató
– 2016 Mandala Jógastúdiók – Kismamajóga oktató
– 2016 Magyarországi Dúlák Egyesülete (MODULE) – Dúla

A 2005-ös kezdetek óta eltelt hosszú idő alatt a sportoktatói tapasztalataimat, és az egyetemen kapott anatómiai, edzéselméleti, és egészségnevelési tudásomat próbálom minden órámon összegyúrni  a jóga szeretetteljes szellemiségével; és mindezeket szem előtt tartva a diákjaimnak tudásom legjavát adni. Célom a gyermekekkel megszerettetni a sportot, és az egészséges életmódra nevelni őket. Feltett szándékom a felnőtteknek megtanítani, hogy soha sem késő elkezdeni a mozgást, és soha sem késő életmódot váltani. Hiszem, hogy a mostani mozgásszegény, stresszes életmódból fakadó betegségeken (civilizációs betegségek) lehet segíteni, és krónikus betegségekkel együtt is lehet teljes életet élni, lemondások nélkül! 🙂

Elérhetőség
Scroll to Top