Baba-mama jóga

Gyermekem születése után némiképp átértékelődött a jóga fogalma számomra.
A korábbi elmélyült, átszellemült 90 perces gyakorlásaim helyét átvették az itt-ott lopott 5 percek, pár vállkörzés a peluscsere után, egy jóleső nyújtózás szoptatás után, a meditációm kimerült abban a dilemmázásban, hogy a “szabadidőmben” főzzek vagy takarítsak, és légzőgyakorlat címszóval csak sóhajtoztam és szuszogtam, hogy megőrizzem a hidegvérem egy-egy nehéz pillanatban… 
Ismerős helyzet?

Ez azt is jelentette, hogy felértékelődött az a fél-egy óra, amit ritkán, de valóban jógázásra tudtam fordítani. Soha ennyire jól még nem esett leteríteni a jógaszőnyegemet, és végül ezek a jóga gyakorlások sokkal több energiát adtak, mint amennyi időt “elvettek”.

Hiszem, hogy mindenkinek jár az én-idő és a töltődés, hiszen te is csak akkor tudsz adni, ha van miből.
Ebben szeretnék segíteni neked, hogy egy röpke jóga óra alatt feltölthesd az érzelem tankodat és elégedetten, kipihenten és pozitívan térj vissza a hétköznapokba.

Ha úgy érzed, hogy neked is szükséged van a testi-lelki töltődésre…
Ha szülés után szeretnél regenerálódni és biztonságosan, célirányosan (újra) elkezdeni mozogni…
Ha szeretnéd egyszerre erősíteni és ellazítani az igénybevett és fáradt izmaidat…
Ha szeretnél egy barátságos, támogató közösség része lenni…
Ha szívesen kikapcsolódnál, de a babádat nem szeretnéd másra hagyni…
…akkor itt a helyed! Tarts velünk egy könnyed jóga órára, ahol a babád biztonságban játszhat, miközben te az én-idődet töltöd!

Ezen a baba-mama jóga órán jólesően átmozgatjuk a teljes testet, célzottan erősítjük, nyújtjuk és lazítjuk a várandósság, szülés során és után kifejezetten igénybevett területeket. A légzőgyakorlatok segítségével pedig levezetjük a feszültséget és feltöltjük a fáradt idegrendszert.
A különböző variációk és módosítások révén a gyakorlás alkalmas teljesen kezdőknek, valamint kihívást jelenthet akár fittebb anyáknak is.
(Kérlek csak akkor gyere jógázni, ha az orvosodtól megkaptad a zöld lámpát!)

Nem a pózok tökéletességére törekszünk, sokkal inkább arra, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ezáltal belülről kifelé gyógyítsuk a testünket és lelkünket.

Várlak szeretettel és jógával! 
Helga

Scroll to Top