Váll- és csípőnyitó vinyásza jóga

Ezen az órán a váll és csípő területére helyezzük a hangsúlyt. A modern ülő életmódunk miatt leginkább e két terület mobilizációját tartom az egyik legfontosabbnak. Ezen kívül a dinamikus jóga tökéletes eszköz arra, hogy egyensúlyt teremtsünk az erő és a hajlékonyság között.

Mire számíthatsz az órán? A váll- és csípőnyitó vinyásza egy dinamikus óra. A jóga órát egy rövid ráhangolódással kezdjük, majd egy lassabb, átmozgató bemelegítés után térünk át a rövid ideig kitartott pózokra. Az óra végén a váll- és csípőnyitó pózokban többet időzünk.

Az órán ászanák sorozatban következnek egymás után, egyikből „áramlunk” át a másikba összehangoltan a légzéssel. Az elmét a légzésre és a mozdulatokra irányítjuk, az óra alatt a folytonosságra helyeződik a hangsúly, az ászanákat pedig kevesebb ideig tartjuk ki, mint egy statikus órán. Tehát a dinamikus jóga lényege összehangolni a légzést és a mozgást. Ez az irányzat egy magasfokú tudatosságot fejleszt ki, a tudatosságunkat képes a jelen pillanatban tartani, ennek hatására az elme lecsendesedik, megnyílva a meditatívabb állapotok felé.

Scroll to Top